Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Granola Bars

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 29 st har redan röstat

Ingredienser

12 portion
  • 7 dl glutenfri havre och frömix (jag använde havregryn, pumpafrön, solrosfrön och kokosflingor.)
  • 1 st banan
  • 0.5 dl smält kokosolja
  • 2 msk agavesirap
  • 0.5 dl vatten
  • 2 msk chiafrön
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk kanel
  • 0.5 dl torkade tranbär
  • 50 g smält mörkchoklad (minst 70%)

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda chiafrön med vatten. Låt svälla i ca 20-30 minuter.
  3. Sätt havregrynen och fröna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över kanel och rosta i ugnen i ca 15 minuter.
  4. Mosa bananen i en bunke. Tillsätt agavesirap, kokosolja, vaniljpulver och chiafrö-mixen. Blanda om. Tillsätt sedan havregrynen och frömixen och blanda väl.
  5. Klä en plåt med bakplåtspapper och forma granola-mixen till en fyrkant. Grädda i ugnen i ca 15-17 minuter.
  6. Låt svalna innan du skär i mindre bitar.
  7. Smält mörkchoklad och häll över granolabarsen.
  8. Förvara i kylen.