Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Granatäppel-, hallon och vaniljkrämskopott

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

2 portion

Pajdeg

  • 1 st ägg
  • 1 msk fiberhusk
  • 4 msk mandelmjöl / alternativt 2 msk rismjöl/2 msk mandelmjöl
  • 1 nypa salt
  • 2 msk kallpressad kokosolja
  • 1 tsk bakpulver

Bärfyllning

  • 0.5 dl granatäppelkärnor
  • 0.5 dl hallon
  • 1-2 tsk potatismjöl
  • 1 msk hackad citronmeliss

Vaniljfyllning

  • 0.5 dl oatley vaniljvisp
  • 1-2 msk citronsaft
  • 2 nypa äkta vaniljpulver

Havretäcke

  • 2-3 msk kallpressad kokosolja
  • 0.5 dl havregryn
  • 0.5 dl mandelspån
  • 2 msk kokossocker
  • 1 nypa äkta vaniljpulver

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj två små pajformar (portionsformar) med kokosolja och "bröa" med kokosflingor.
  2. Blanda ägg och fiberhusk tillsammans. Låt svälla i ett par minuter.
  3. Smält kokosolja och blanda ner i äggblandningen.
  4. Blanda samman mandelmjöl, salt och bakpulver.
  5. Rör samman mjölblandningen med äggblandningen. Arbeta ihop till en deg. Låt stå kallt i kylen ca 15-20 minuter.
  6. Tryck ut degen i pajformarna och förgrädda i ugnen i ca 10 minuter.
  7. Blanda granatäppelkärnor, hallon, potatismjöl och hackad citronmeliss i en skål. I en annan skål vispar du du upp vaniljvisp och tillsätter citronsaft och vaniljpulver.
  8. Smält kokosolja i en kastrull till havretäcket. Tillsätt havregryn, mandelspån, vaniljpulver och kokossocker. Blanda väl och se till att det inte bränns i bottnet av kastrullen.
  9. Ta ut pajerna ur ugnen. Placera bärblandningen varvat med vaniljfyllningen på pajbottnet. Avsluta med havretäcket.
  10. Grädda i 150 grader i ca 5 minuter.
  11. Låt svalna en stund. Servera med valfri glass!