Grahamsscones med blåbär & havtorn

jenniesmatochbak
Ingredienser
10 st
- 3,5 dl grahammjöl
- 2,5 dl vetemjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 0,5 dl socker
- 1 nypa salt
- 100 g smör, kallt
- 1,5 dl blåbär
- 1 msk havtornsflingor
- 2,5 dl yoghurt
- mjölk att pensla på
Så här gör du
- Börja med att sätta på ugnen på 225 grader. Börja sedan med att vispa socker, båda mjölsorterna, bakpulver, och salt i en skål
- Skär smöret i mindre tärningar och arbeta in smöret i mjölblandningen. Tillsätt sedan yoghurt, blåbär, havtornsflingor och rör ihop
- Forma till bullar på en ugnsplåt med bakplåtspapper
- Pensla med mjölk eller en ägg- och mjölkblandning för en vackrare yta. Grädda i 15-20 minuter

Du kanske även gillar
Populära recept