Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grahamsbullar

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Skållning och lång jästid ger saftiga bullar.

Ingredienser

20 stycken
  • 1 grahamsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 6 dl kokhett vatten
  • 1/4 pkt jäst
  • 25 g rumsvarmt smör
  • 3 dl vetemjöl special
  • 1 dl russin (kan uteslutas)

Så här gör du

  1. Blanda grahamsmjöl och salt. Häll på vattnet hett och blanda. Låt degen svalna till fingervarmt. Rör ut jästen i ½ dl ljummet vatten och blanda ner det i degen.
  2. Plasta bunken och låt degen jäsa över natten.
  3. Arbeta in det rumsvarma smöret, russinen och 2 dl av vetemjölet. Arbeta degen smidig.
  4. Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 20 bitar och rulla till bullar. Lägg på plåt med bakplåtspapper och jäs under bakduk i 30 min.
  5. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.