Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grahamsbröd med mozzarella och basilika

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 bröd
  • 50 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 8 dl grahamsmjöl
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 mozzarella
  • 15 körsbärstomater
  • 1 basilika

Så här gör du

  1. Smält smöret och blanda med mjölken. Det ska vara fingervarmt. Smula ner jäst i en bunke och rör ut med smör- och mjölkblandningen. Blanda i salt och honung. Arbeta i mjölet med händerna eller med degkrokar.
  2. Skär mozzarellan i bitar. Dela tomaterna i mindre bitar. Lossa basilikabladen och dela de som är riktigt stora. Blanda ost, tomater och basilika i degen. Låt jäsa övertäckt 30 minuter.
  3. Knåda degen lätt och dela den i fyra bitar för mellanstora bröd. Forma till runda bröd och lägg på plåt med bakplåtspapper. Jäs i 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Baka i cirka 20 minuter.