Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gräddkokt, ostgratinerad blomkål med baconströssel

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 PORTIONER
  • 1 blomkålshuvud (spara bladen till garnering)
  • 8 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 ⁄2 tsk salt
  • 100 g riven ost – cheddar, prästost eller mozzarella
  • 4 –6 skivor bacon
  • flingsalt
  • malen svartpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Dela blomkålen i fyra delar. Spara blomkålsbladen till garne- ring.
  3. Koka blomkålsdelarna i vatten, grädde och salt tills de är mjuka, det tar cirka 10 minuter. Häll av vätskan.
  4. Lägg blomkålsbitarna i en ugnsform och strö över osten. Gratinera i cirka 5 minuter.
  5. Strimla baconet och stek det krispigt.
  6. Lägg upp blomkålen på ett fat.
  7. Garnera med blomkålsbladen och strö baconet över blomkålen.
  8. Strö över flingsalt och malen svartpeppar.