Gräddkokt, ostgratinerad blomkål med baconströssel

Wolfgang Kleinschmidt
Ingredienser
4 PORTIONER
- 1 blomkålshuvud (spara bladen till garnering)
- 8 dl vatten
- 2 dl vispgrädde
- 1 ⁄2 tsk salt
- 100 g riven ost – cheddar, prästost eller mozzarella
- 4 –6 skivor bacon
- flingsalt
- malen svartpeppar
Så här gör du
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Dela blomkålen i fyra delar. Spara blomkålsbladen till garne- ring.
- Koka blomkålsdelarna i vatten, grädde och salt tills de är mjuka, det tar cirka 10 minuter. Häll av vätskan.
- Lägg blomkålsbitarna i en ugnsform och strö över osten. Gratinera i cirka 5 minuter.
- Strimla baconet och stek det krispigt.
- Lägg upp blomkålen på ett fat.
- Garnera med blomkålsbladen och strö baconet över blomkålen.
- Strö över flingsalt och malen svartpeppar.

Du kanske även gillar
Populära recept