Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gräddig spagetti med skinka och ärtor

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

4 person(er)
  • 25 g smör
  • 500 g kokt skinka, på bit
  • 200 g gröna ärtor, frysta
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • 400 g spagetti
  • 1 dl vatten, från pastakoket
  • 75 g parmesan, finriven

Så här gör du

  1. Tärna skinkan i 1x3 cm stora bitar. Smält smöret i en stekpanna, lägg ner skinktärningarna och stek cirka 2 minuter. Lägg ner ärtor och rör runt, stek ytterligare 1 minut och häll sedan på vispgrädde. Koka upp, krydda med nymalen svartpeppar och salt. Sjud såsen på medelvärme i cirka 5 minuter.
  2. Koka pastan enligt anvisningar på paketet, men häll av pastan cirka 1,5 minut innan den är klar. Spara cirka 1 dl pastavatten som du tillsätter i såsen för att låta stärkelsen ge såsen en fin krämighet.
  3. Vänd ner pastan i såsen och låt pastan tillagas klart i såsen, cirka 1 minut. Tillsätt riven parmesan men spara lite till garnering. Smaka av och salta vid behov.
1 kommentar om "Gräddig spagetti med skinka och ärtor"