Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gräddig kycklinggratäng med bacon och svamp

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 44 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 grillad kyckling
  • 1 msk smör
  • 1 gul lök
  • 1 paket bacon, 120 g
  • 200 g skivade champinjoner
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk grov senap
  • 1 msk frysta franska örter
  • 2 dl riven stark ost
  • Salt och vitpeppar
  • Garnering:
  • 1 dl solrosfrön
  • Tillbehör:
  • En grönsallad med dressing

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Bena ur kycklingen och dela den i mindre bitar. Lägg i en smord, ugnsfast form. Strimla och fräs lök och bacon knaprigt. Stek svampen. Fördela svamp, bacon och lök över kycklingen.
  2. Vispa grädden och blanda ner senap, salt, peppar och örter. Fördela blandningen över kycklingen. Lägg på riven ost och gratinera i ugn i cirka 20 minuter. Garnera med solrosfrön. Servera med en god sallad.