Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gräddfilspanna­cotta med mango och passionsfrukt

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

  • 1 dl flagad mandel
  • 
2 1/2 blad gelatin
  • 
2 1/2 dl grädde

  • 2 dl florsocker
  • 
1 citron, rivet skal och juice
  • 
5 dl gräddfil
  • 
1 mango

  • 4 passionsfrukter
  • 
1 msk riven ingefära

  • 3 msk vatten
  • 
3 msk socker

Så här gör du

  1. 
1. Rosta mandeln i en torr panna tills den blir gyllenbrun.

  2. Blötlägg gelatinblad i kallt vatten i minst 5 minuter.

  3. Sjud upp grädden och vispa ner gelatinbladen och florsocker.

  4. Dra av från värmen, riv skalet av citronen och lägg i, pressa i citron­juicen.

  5. Rör ner gräddfilen och fördela smeten i fyra glas.

  6. Förvara i kylskåpet i minst 2 timmar.

  7. Skala och skär mangon i små bitar och blanda ner ingefäran.

  8. Lägg mangon och ingefäran i en bunke.

  9. Sjud upp socker och vatten.

  10. Slå den ljumma sockerlagen över mangon.

  11. Dela passionsfrukten på mitten och skrapa ner kärnorna i bunken.

  12. Toppa pannacottan med mangosalsan.
  13. 
13. Toppa med rostad mandel.