Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gräddbakad lax med ingefärakokta rödbetor

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portion
  • 4 
laxfiléer

  • 2 dl Grädde
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Salt och vitpeppar
  • 800 g Rödbetor
  • 2 tsk vit balsamvinäger
  • 1,5 msk färsk riven ingefära
  • 25 g Smör
  • 
salt och svartpeppar att smaksätta med
  • Färsk persilja att strö över

Servera med

  • Nyrostad bröd

Så här gör du

  1. Tvätta rödbetorna och koka dem i saltat vatten med skal. Beroende på storlek ca 25 minuter-45 minuter. Koka dem tills de är mjuka med lite tuggmotstånd kvar. Efter kokning dra av skalet och dela dem i klyftor.
  2. Hetta upp en gryta med smöret och lägg ner klyftorna. Häll på vinäger och ingefära. Låt dem bara värmas upp någon minut. Smaka av med salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg laxfileerna i en smord ugnsform. Salta och peppra. Blanda vitlök med grädden innan du häller den över laxen. In i mitten av ugnen cirka 15-20 minuter. Strö över persilja och servera med rödbetor och lite nyrostad bröd!