Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gösburgare med morot- och palsternacksstrips

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portion

Gösburgare

  • 400 g torskfilé
  • 2 kantskuren formfranska
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 0,5 rödlök
  • 1 ägg
  • 0,5 pressad lime
  • 3 kvistar färsk timjan
  • 1 msk Liquid Smoke
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk pepparmix
  • smör

Morot- och palsternacksstrips

  • 4-6 morötter
  • 2-3 palsternackor
  • 0,5 dl olja
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Gösburgare: Tina fiskfiléerna om de är frysta.
  2. Smula ner brödet i en matberedare och häll på grädden, kör några sekunder.
  3. Hacka chilin, löken och fisken grovt och lägg ner det i matberedaren.
  4. Tillsätt ägg, lime, timjan, Liquid smoke, salt och pepparmix och kör till en fin smet.
  5. Formar till runda burgare och stek i rikligt med smör tills de är genomstekta.
  6. Servera med hamburgerbröd, remouladsås, sallad, bacon, och tomat samt morot- och palsternacksstrips.
  7. Morot- och palsternacksstrips: Sätt ugnen på 225 grader.
  8. Skär palsternacka och morötter i stavar och lägg på en plåt.
  9. Ringla olja över rotfrukterna och och krydda, blanda väl.
  10. Ställ in mitt i ugnen i ca 30-40 minuter.