Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gös i panna med vitt vin, grädde, betor och rovor


Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 33 st har redan röstat

Också jättegott med torsk eller abborre!

Ingredienser

  • 600 g gösfile skinnad och byxad

  • 1 knippe gulbetor

  • 1 knippe morötter

  • 1 knippe färsklök

  • 1 knippe rädisor

  • 1 knippe gräslök

  • 4 majrovor

  • 5 dl grädde

  • 5 dl vitt vin

  • 100 g smör

  • mjöl att vända fisken i


Så här gör du

  1. Börja med att sätta på en stor kastrull att koka alla betor och rovor i. Salta vattnet rikligt. Koka grönsakerna tills de har lite kärna kvar. Skölj dem i kallt vatten och skala med händerna. Skalet lossnar lätt.

  2. Lökarna kokas i en separat gryta i 2 minuter. Rädisorna behöver inte kokas utan bara delas i halvor.

  3. Mjöla och salta gösfileerna. Lägg i smöret i en stekpanna och vänta med att lägga i fisken tills smöret har tystnat. Stek fisken tills den har blivit stekt runtom och häll på vinet.

  4. Låt vinet reduceras en aning. Häll i grädden och låt koka ihop till simmig konsistens. Smaka av med salt. När du är nöjd med smaken lägger du över alla grönsaker fint samt klipper över dill och gräslök.

  5. Servera gärna med kokt färskpotatis och citronklyftor.