Gorgonzolaspäckad fläskfilé

Wolfgang Kleinschmidt
Ingredienser
4 portioner
- 700 g fläskfilé
- salt och peppar
- 2 msk smör
- 1 dl gorgonzola
- 1/2 dl soltorkade marinerade cocktailtomater
Rotsaksbädd
- 700 g rotfrukter
- 3 medelstora potatisar
- 3 msk olivolja
- 2 rosmarinkvistar, plockade blad
- 1 tsk flingsalt
Till garnering
- 1 rosmarinkvist, plockade blad
Så här gör du
- Salta och peppra köttet. Bryn det hastigt så att det får vacker stekyta runtom, cirka 3 minuter. Ta upp köttet och låt det svalna.
- Snitta filén längs med, men inte helt igenom. Fyll snittet med osten och tomaterna och fäst med tandpetare och stektråd.
- Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skiva rotsakerna. Blanda det skivade med olja och rosmarinblad på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med flingsalt.
- Lägg filén bredvid rotsakerna och sätt plåten i mitten av ugnen 15-20 minuter eller tills köttet är klart. Det ska ha 70 grader innertemperatur, använd köttermometer.
- Ta ut och låt köttet vila under en bit aluminiumfolie. Öka ugnsvärmen till 225 grader. Medan köttet vilar, rosta rotfrukterna ytterligare cirka 10 minuter.
- Servera köttet på den varma rotsaksbädden.
- Toppa med färska rosmarinblad.

Du kanske även gillar
Populära recept