Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gorgonzolafylld köttfärslimpa med varm sallad

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g nötfärs
  • 1/2 dl grädde
  • 1 ägg
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 100 g gröna oliver utan kärna
  • 125 g gorgonzolaost
  • 1 dl valnötter

Varm sallad

  • 1 fänkål
  • 1 rödlök
  • 1 msk olja
  • 1 rött äpple
  • färsk timjan

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda färsk, grädde, ägg, salt och peppar i en skål. Blanda ner oliver och timjan.
  2. Forma till en avlång limpa och lägg i en ugnsform. Gör ett avlångt snitt i limpan och smula ner osten. Toppa med valnötter.
  3. Dela fänkålen och skär bort roten. Skala löken. Skär fänkål, lök och äpple i skivor och lägg runt köttfärslimpan. Häll på lite olivolja på grönsakerna.
  4. Sätt in i ugnen i 20 minuter. Dekorera med färsk timjan.