Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Godisägg med passionsfruktsgelé

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion

Passionsfruktsgelé

  • 2 gelatinblad
  • 75 g passionsfruktspuré
  • 75 g strösocker
  • 25 g glykos

Marshmallows

  • 1 dl florsocker
  • 1 dl majsena
  • 6 gelatinblad
  • 150 g strösocker
  • 40 g vatten

Så här gör du

  1. Passionsfruktsgelé: Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten i 5-10 minuter.
  2. Koka passionsfruktspuré, socker och glykos i en liten, rostfri kastrull några minuter och se till att sockret smält ordentligt.
  3. Dra av från plattan, lyft upp gelatinet ur vattnet och smält i den varma passionsfruktlagen. Rör om tills allt gelatin smält.
  4. Häll upp lite i botten på runda silikonformar. Sätt in i frysen minst fem timmar.
  5. Marshmallows: Blanda florsocker och majsena och pudra i ett tjockt lager på en plåt eller i en form.
  6. Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten i 5-10 minuter.
  7. Koka socker och vatten till 104 grader. Dra av från plattan och lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i den varma sockerlagen. Vispa med elvisp till en fluffig vit massa till dubbel volym.
  8. Fyll upp massan i en spritspåse. Spritsa ut äggvita i äggformade klickar direkt i florsocker och majsenablandningen. Låt stelna något. Tryck försiktigt ut gulorna ur formarna och lägg på en gula på varje.
  9. Pudra lätt på vitorna med florsocker och majsena, men inte på gulorna.