Smörgåstårta – recept på tårta med lax

Foto: Mitt kök
Ingredienser
1 tårta
- 2 st Polarbröd jubileumskaka á 400 g
Fyllning
- 750 g crème fraîche
- 3 burkar tonfisk i vatten
- 200 g kallrökt lax
- 1 stor purjolök
- 50 g fryst dill
- 5 msk majonnäs
- 3 msk ketchup
- salt & peppar
Översta lagret
- creme fraiche
- citronsaft
Garnityr
- ärtskott
- rädisor i skivor
- 1 gurka
- kokta ägg
- skalade räkor
Så här gör du
- Skär laxen i bitar och hacka purjolöken.
- Blanda i allt i en bunke med de övriga ingredienserna. Vik ut brödet i en cirkel och lägg på ett fat. Bred ut fyllningen över brödet och fortsätt bygga ett till lager på samma sätt.
- Lägg sedan ut ett tredje lager med bröd och bred ut en blandning av crème fraîche och citronsaft på det översta lagret.
- Skiva rädisor tunt och skölj ärtskotten. Skär de kokta äggen i mindre bitar. Dela gurkan på längden. Använd en osthyvel och skiva långa skivor. Rulla ihop skivorna så att de ser ut som rosor.
- Dekorera tårtan med med ärtskott, rädisor, gurkrosor, ägg och räkor. Servera!

Du kanske även gillar
Populära recept