Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Godaste picknickbrödet

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 st bröd
  • 10 g färsk jäst
  • 3 dl kallt vatten
  • 5-6 dl vetemjöl special
  • 1 dl durumvete
  • 1 tsk havssalt
  • 1 msk grovhackade soltorkade tomater
  • 1 msk finhackade färska örter, till exempel basilika och oregano
  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Så här gör du

  1. Rör ut jästen med vatten först. Blanda därefter ner mjöl och salt. Blanda ordentligt till en lös deg. Tillsätt tomater och örter och arbeta in i degen. Täck med plastfilm och ställ i rumstemperatur över natten i cirka 8-10 timmar.
  2. Sätt ugnen på 275 grader. Häll ut degen på ett mjölat bakbord. Vik degen ett par gånger till en avlång rulle. Jäs degen på bakbordet i cirka 30 minuter.
  3. Dela degen i fyra portionsbitar och forma avlånga bröd. Lägg på bakplåtspapper och pensla med olivolja. Strö flingsalt på toppen. Ställ in bröden i mitten av ugnen. Spruta över vatten och sänk genast värmen till 225 grader. Grädda i cirka 15-20 minuter tills bröden fått gyllenbrun färg. Ta ut och svalna på ett galler.