Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Godaste kycklingen med haricoverts i tomatsås

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 13 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg kycklinglårfilé
  • 1 dl riktigt god olivolja
  • 2 krossade tomater (ta gärna en burk hela körsbärstomater och 1 burk krossade)
  • 1/2 dl fylligt rött vin
  • 3 msk torkad oregano
  • 500-600 g haricots verts (fryst går bra)
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • några kvistar färsk timjan
  • salt och svartpeppar

Tillbehör

  • spagetti eller annan pasta du tycker om
  • 150 g fetaost (EJ salladsost!)

Så här gör du

  1. Börja med att finhacka löken och skivat två av vitlöksklyftorna tunt.
  2. Tag fram gryta och häll på olivolja så att det täcker botten (2-3 msk). Svetta (ska ej ta färg, bara mjukna) lök och vitlök. Slå på krossade tomater, vin, oregano, timjan salt och peppar. Låt koka upp och småkoka.
  3. Krydda kycklingen med salt och peppar.
  4. Tag fram en stekpanna och slå på olivolja så att att det täcker botten. Låt bli varmt och stek kycklingen så den får en fin gyllenbrun färg.
  5. Lägg över kycklingen i tomatsåsen- efter ca 15 min lägger du även i hari covertsen i tomatsåsen.
  6. Låt småkoka tills kycklingen är klar och bönorna lagom krispiga.
  7. Severa som det är eller med nykokt pasta och givetis smulad fetaost!
  8. Enjoy!