Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Goda mördegskakor

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Använd detta recept till att skapa kakor med oändligt många olika smakkombinationer!

Ingredienser

4 portioner

Mördeg:

  • 5 dl Vetemjöl
  • 1 dl Potatismjöl
  • 2,5 dl Florsocker
  • 1 msk Vaniljsocker
  • 225 g Smör

Dekor:

  • 1 st Pensel
  • Strössel/kokos/nötter
  • 100 g Vit/ljus/mörk choklad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg alla de torra ingredienserna till grunddegen i en matberedare.
  3. Lägg sedan i det finfördelade kalla smöret.
  4. Mixa tills ingredienserna är som en deg.
  5. Ta ut degen på ett mjölat bakbord och knåda igenom den lite.
  6. Plasta in degen i plastfolie eller en plastpåse och låt vila i kylen ca 30 minuter.
  7. Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord cirka 1 centimeter tjock.
  8. Jag la degen mellan två bakplåtspapper och kavlade ut degen.
  9. Stansa ut hjärtan eller valfria mönster och placera ut dem på en plåt täckt med bakplåtspapper.
  10. Lägg kakorna ca 10 cm ifrån varandra för de kan expandera lite.
  11. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter, håll koll på kakorna för de ska bara få lite färg på kanterna.
  12. Låt svalna på galler.
  13. När kakorna svalnat helt smält chokladen över vattenbad. Pensla kakorna med choklad och dekorera dem med valfri dekor.
  14. Förvara kakorna i rumstemperatur i lufttät burk.
  15. Perfekta till fikat och till en kopp kaffe!