Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gobi paratha

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Denna rätt är riktig god och enkel att göra. Jag rekommenderar att tillaga gobi (blomkålen) en bra tid innan för att svala ner gobi. Det jag har upptäckt är att tillagning av gobi paratha är enklare. Självklart går det att tillaga paratha när gobin är fortfarande varm. Det jag gör att tillaga gobi först och svala ner.

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl blomkål
  • olja
  • 0,5 tsk kumminfrön
  • 1 st lök,finhackad
  • 1 nypa chilipulver
  • 1 tsk korianderpulver
  • 1/3 tsk gurkmeja
  • 1/3 tsk garam masala

Paratha:

  • 3 dl Fullkornsmjöl
  • 1 msk olja
  • salt
  • vatten

Så här gör du

  1. Mixtra gobin till en fin massa och hacka löken.
  2. Häll i olja i en stekpanna och rör ner kumminfröna.
  3. Efter 30 sekunder, rör i löken och saltet. Stek tills löken har blivit mjuk.
  4. Rör därefter ner alla kryddor och till sist blomkålen.
  5. Ställ åt sidan.
  6. För parathan: Blanda i alla ingredienser i en skål och knåda i några minuter. Lägg ett lock över och låt degen vila i 15 minuter.
  7. Gör bollar ut av degen och kavla ut degen på lätt mjölat bakbord. Degen ska fortfarande vara relativ tjock. 10 cm i diametern. Vik ihop kanterna och platta till och kavla ut.
  8. Smält smör på en stekpanna och stek varje sida ut av parathan i någon minut.
  9. Serva varm gärna med dry peanut chutney.