Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gobi paratha

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl blomkål
  • olja
  • 0,5 tsk kumminfrön
  • 1 st lök,finhackad
  • 1 nypa chilipulver
  • 1 tsk korianderpulver
  • 1/3 tsk gurkmeja
  • 1/3 tsk garam masala

Paratha:

  • 3 dl Fullkornsmjöl
  • 1 msk olja
  • salt
  • vatten

Så här gör du

  1. Mixtra gobin till en fin massa och hacka löken.
  2. Häll i olja i en stekpanna och rör ner kumminfröna.
  3. Efter 30 sekunder, rör i löken och saltet. Stek tills löken har blivit mjuk.
  4. Rör därefter ner alla kryddor och till sist blomkålen.
  5. Ställ åt sidan.
  6. För parathan: Blanda i alla ingredienser i en skål och knåda i några minuter. Lägg ett lock över och låt degen vila i 15 minuter.
  7. Gör bollar ut av degen och kavla ut degen på lätt mjölat bakbord. Degen ska fortfarande vara relativ tjock. 10 cm i diametern. Vik ihop kanterna och platta till och kavla ut.
  8. Smält smör på en stekpanna och stek varje sida ut av parathan i någon minut.
  9. Serva varm gärna med dry peanut chutney.