Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gnocchi med viltragu

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Viltragu:

  • 2 msk olivolja
  • 700g fryst viltkött (tex. hjort eller rådjur), tinad och skuren i kuber
  • 25g smör
  • 1 stor lök, fint skivad
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 msk fullkornssenap
  • 300ml vitt vin
  • 250g valfri svamp, delad på hälften
  • 200ml crème fraiche eller grädde
  • 2 pkt färsk gnocchi
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • hackad färsk bladpersilja, till garnering

Så här gör du

  1. Placera en stor, hög-sidig stekpanna på medelhög till hög värme och tillsätt 1 msk av oljan. Bryn köttet i omgångar tills det har en bra färg på alla sidor, se till att steka i omgångar så allt kött har en fin yta. Låt sedan köttet vila på sidan.
  2. Tillsätt smör och lite olja i pannan och tillsätt löken och stek i 6-8 minuter tills den mjuknat och bivit gyllene. Blanda ner köttet i pannan tillsammans med paprika och senap, häll sedan i vinet och låt koka upp.
  3. Krydda med salt och peppar, sedan minska värmen till medel, täck med lock och koka mycket försiktigt i en timme och 15 minuter. Då och då, ta bort locket och ge blandningen en snabb omrörning så det inte har fastnat på botten.
  4. När ragun bara har cirka 10-15 minuter kvar, tillsätt svamp och crème fraiche eller grädde och låt sjuda försiktigt i ca 10 minuter tills svampen är mjuka. Kontrollera kryddningen och tillsätt lite extra salt och peppar om det behövs.
  5. Koka gnocchin enligt anvisningarna på förpackningen och vänd ner i ragun innan servering. Garnera med hackad persilja.