Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gnocchi med tomatsås, brynt smör och kapris

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 17 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg färska tomater eller 1 burk körsbärstomater*
  • 2-3 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 nypa chiliflakes
  • salt och svartpeppar
  • 50 g smör
  • 2 msk kapris
  • 500 g färsk gnocchi
  • 1 kruka färsk basilika, grovhackad
  • 50 g parmesan, finriven

Så här gör du

  1. Koka upp vatten med salt till pastani en rejäl kastrull.
  2. Om du använder färska tomater, skär dem i mindre bitar. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs finhackad vitlök i ett par minuter. Tillsätt tomater och chiliflakes och krydda med lite salt och peppar. Puttra under lock i 10 minuter.
  3. Bryn smöret tills det är gyllenbrunt och doftar nötaktigt, tillsätt kapris och dra kastrullen åt sidan.
  4. Låt gnocchin rinna av och blanda med tomatsåsen.
  5. Lägg upp på portionstallrikar och toppa med några matskedar brynt smör, kapris, grovhackad basilika och finriven parmesan. Krydda gärna med lite extra nymald svartpeppar.