Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gnocchi med svamp och ricotta

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 14 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g färsk potatisgnocchi
  • 300 g svamp, ostronskivling alt. annan svamp
  • 200 g pancetta eller bacon
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 liten torkad peperoncino (chili)
  • 250 g ricotta
  • 4 msk mjölk
  • 2 msk finhackad persilja
  • olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl grovriven pecorino
  • finhackad persilja för att strö över portionerna

Så här gör du

  1. Ansa svampen och borsta bort allt skräp. Undvik att skölja svampen, men om den är mycket smutsig, skölj snabbt av den i kallt vatten. Torka försiktigt med hushållspapper och skär svampen i ganska stora bitar.
  2. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Lägg i svamp och stek tills all vätska ångat bort. Tillsätt olivolja, vitlök, peperoncino, salt och peppar, låt alltsammans fräsa i ca 8-10 minuter. Rör i ricotta, mjölk och persilja. Ta upp peperoncinon och vitlöken som kastas.
  3. Skär pancettan i strimlor och knaperstek den i lite olivolja. Ställ åt sidan.
  4. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i gnocchin och koka den enligt anvisningen på paketet. Låt den rinna av i ett durkslag och häll sedan över den i stekpannan med svamp. Blanda alltsammans noga.
  5. Toppa portionerna med pancetta, lite överströdd persilja och rikligt med grovriven, färskriven pecorino.