Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gnocchi med kantareller,pumpa & lagrad ost

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

2 personer
  • 250 g Färsk gnocchi
  • 300 g Kantareller / valfri svamp
  • 200 g Grönkål
  • 2 st Hackad schalottenlök
  • 1 st Butternutpumpa
  • 200 g Smör
  • Pumpafrön
  • Rapsolja
  • Lagrad hårdost (typ västerbotten eller parmesan)

Brynt smörvinnigrette :

  • 100 g Brynt smör
  • 1 tsk Gul Currypaste
  • 1 st Citron

Så här gör du

  1. Blanchera gnocchin i ordentligt saltat vatten. Den är färdig när den flyter upp till ytan. Kyl ner snabbt med vatten och sila av. Tillsätt lite rapsolja, så den inte klibbar ihop.
  2. Ta bort skalet och fröna i pumpan. tärna ner köttet i mindre bitar och rosta på 200 grader tills den mjuknat och fått lite färg. Mixa i matberedare med ca 100g smör tills den blir slät och len. Smaka av med citron & salt
  3. Stek kantarellerna i ordentligt med smör, när de börjar bli krispiga och gyllenbruna, tillsätt löken & grönkålen och stek med i nån minut tills löken och kålen mjuknat,smaka av med salt.
  4. Brynt smörvinnigrette: Bryn 100g smör, tillsätt sedan currypastan, juice & cest från en citron. Ta bort från värmen och tillsätt sojan. Blanda runt och låt stå och dra en stund.
  5. Nästa steg är att steka gnocchin. Då är det viktigt att ha en rykande het panna, tillsätt sedan rapsolja. När gnocchin börjat få färg, tillsätt smör och stek krispig. Blanda ner kantarellerna och grönkålen. Tillsätt tillsist valfri mängd utav vinnigretten.
  6. Servera med rostade pumpafrön & lagrad ost.