Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gnocchi med grönkålspesto med soltorkade tomater

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 17 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 150 g färsk grönkål (fryst i nödfall)
  • 1 dl mandel
  • 1/2 dl pinjenötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl riven ost, gärna cheddar
  • 1/2 dl olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 10 soltorkade tomater i strimlor
  • 700 g färsk gnocchi

Så här gör du

  1. Koka grönkålen i någon minut och skölj sedan i kallt vatten. Låt rinna av ordentligt, krama gärna kålen med händerna.
  2. Mixa grönkål, mandel, pinjenötter, vitlök och ost. Peston ska inte bli helt slät. Vill du vara snäll mot knivarna i mixern kan du hacka mandeln manuellt. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka gnocchin ett par minuter. Blanda med grönkålspesto och soltorkade tomater. Toppa gärna med rostade pinjenötter.
2 kommentarer om "Gnocchi med grönkålspesto med soltorkade tomater"
  • Agnes Gren
    Agnes Gren

    ”Vill du vara snäll mot knivarna i mixern kan du hacka mandeln manuellt”

    Vilken mandel?

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Agnes Gren

      Hej, vad bra att du uppmärksammade oss på detta. Mandeln hade fallit ur ingredienslistan men är nu på plats igen. Mvh Mitt kök-redaktionen.