Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gnocchi med edamamepesto och hyvlad zucchini

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 340 g Kungsörnen bönpasta gnocchi
  • 1 zucchini
  • 1 tsk rosmarin, finhackad
  • 1 tsk olivolja
  • 250 g edamamebönor utan skal
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 1 dl rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk GoGreen pumpakärnor
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • salt och peppar
  • 1 förpackning fetaost, smulad (till servering)

Så här gör du

  1. Koka 2 dl grönsaksbuljong och låt svalna.
  2. Hyvla strimlor av zucchinin med en potatisskalare och blanda ihop med rosmarin, olivolja och salt och peppar efter smak.
  3. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  4. Använd matberedare eller stavmixer och mixa ihop edamamebönor, rapsolja, parmesanost, vitlök, pumpakärnor, ruccola och grönsaksbuljong till en jämn pesto. Salta och peppra.
  5. Blanda ihop peston med pastan och rör även ned zucchinistrimlorna. Toppa med smulad fetaost.