Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfritt superbröd!

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 94 st har redan röstat

Ingredienser

2 Bröd
  • 12 st Dadlar
  • 4 st Bananer
  • 0.5 dl Kokosolja
  • 2 tsk Kanel
  • 1 tsk Salt
  • 6 st Ägg
  • 6 dl Mandelmjöl
  • 2 dl Bovetemjöl
  • 2 dl Hasselnötsmjöl
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 dl Solroskärnor
  • 0.5 dl Linfrön
  • 1 dl Pumpafrön till garnering

Så här gör du

  1. Mixa ihop bananer och dadlar till en jämn smet.
  2. Rör i övriga ingredienser till en jämn tjock smet. Fyll två brödformar och strö över pumpafrön. Grädda i 175 grader ca 45-50 min.
  3. Låt svalna minst en timme på galler innan ni skär en skiva. Alltså, det här brödet är såååå gott!!!
1 kommentar om "Glutenfritt superbröd!"
  • Jennie Angelis Flodin
    Jennie Angelis Flodin

    Hej! Kan man byta ut hasselnötsmjölet mot nåt annat mjöl?