Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfritt frukostknäcke

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

24 st
  • 2 dl vatten
  • 2 dl rismjöl
  • 2 dl hirsflingor
  • 1 dl krossat linfrö
  • 1 dl sesamfrön
  • 1/2 dl kokosflingor
  • 1 ,5 tsk flingsalt
  • 1 tsk olivolja
  • Tillbehör:
  • 1 förp krämig getost
  • 1 spetspaprika
  • Lite ärtskott

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och blanda om. Häll i vatten och flingsalt.
  3. Kavla ut degen på en bakplåtsklädd plåt med ett bakplåtspapper emellan till en tunn deg.
  4. Pensla brödet med olivolja och strö över flingsalt. Grädda brödet mitt i ugnen i cirka 30 minuter, skär i bitar och låt svalna.
  5. Bred getost på knäcket och toppa med paprika och ärtskott. Servera med nybryggt kaffe.