Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfritt fröknäcke

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 31 st har redan röstat

Ingredienser

2 plåtar
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 dl linfrön, hela
  • 1 ½ dl sesamfrön
  • 3 dl pumpakärnor
  • 2 msk mandelmjöl
  • 2 msk psylliumfrömjöl (psyllium- eller fiberhusk)
  • 1 tsk salt
  • 5 dl vatten

Så här gör du

  1. Blanda ihop alla frön, mandelmjöl och psylliumfrömjöl i en skål. Tillsätt salt och vatten och rör om ordentligt i några minuter, tills det börjar tjockna. Låt smeten svälla i cirka 1 timme.
  2. Sätt under tiden ugnen på 160 grader, gärna varmluft.
  3. Dela degen i två bitar och kavla ut varje degbit mellan två bakplåtspapper. Lägg på plåtar och dra bort det översta bakplåtspapperet på båda plåtarna. Sätt in plåtarna i ugnen i 30 minuter
  4. Byt plats på plåtarna och grädda ytterligare i cirka 25-30 minuter.
  5. Flytta över hela bakplåtspappret på ett galler. Låt knäcket svalna och bryt i bitar. Förvara i en lufttät burk.
1 kommentar om "Glutenfritt fröknäcke"