Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfritt fröknäcke med chiafrön

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 15 st har redan röstat

Ingredienser

2 plåtar
  • 3 dl pumpakärnor
  • 1 ¼ dl linfrön, hela
  • 1 dl sesamfrön
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 msk chiafrön
  • 2 msk mandelmjöl
  • 2 msk psylliumfrömjöl (fiberhusk eller psyllium)
  • 1 tsk salt
  • 5 dl vatten

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ihop alla frön, mandelmjöl och psylliumfrömjöl i en skål.
  3. Tillsätt salt och vatten och rör om ordentligt i några minuter, tills det börjar tjockna. Låt smeten svälla i cirka 1 timme.
  4. Dela degen i två bitar och kavla ut varje degbit mellan två bakplåtspapper. Lägg på plåtar och dra bort det översta bakplåtspapperet på båda. Sätt in båda plåtarna i ugnen i 30 minuter.
  5. Byt plats på plåtarna (sätt den plåt som var underst överst i ugnen) och grädda i ytterligare 25–30 minuter.
  6. Flytta över hela bakplåtspapperet på ett galler. Låt knäcket svalna och bryt i bitar. Förvara i lufttät burk.