Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfritt fröbröd

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 stycken
  • 150 g rismjöl
  • 100 g potatismjöl
  • 100 g sojamjöl
  • 35 g havregryn
  • 35 g linfrön
  • 2 msk FiberHusk
  • 2 msk Pofiber
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 2 ägg
  • 2 msk mörk sirap

Till utbakning:

  • 1 msk olja

Så här gör du

  1. Blanda de torra ingredienserna väl med en ballongvisp i en bunke.
  2. Lös upp jästen i lite av vattnet i en ny bunke, häll i resten av de våta ingredienserna och vispa ihop allt.
  3. Blanda ner vätskan i mjölblandningen och rör om med en stadig slev till en jämn smet.
  4. Häll ut lite olja på arbetsbänken och olja in händerna.
  5. Forma degen till en rektangel som är ca 15x20 cm.
  6. Rulla ihop rektangeln till en rulle och forma till ändarna som en limpa.
  7. Lägg limpan på en ugnsplåt som är täckt med bakplåtspapper.
  8. Täck brödet med plastfilm och låt det jäsa i ca 2 timmar.
  9. Värm ugnen till 250 °C.
  10. Sätt in brödet i ugnen och sänk värmen till 200 °C.
  11. Baka brödet i 55-60 minuter.
  12. Låt brödet svalna på galler under bakduk.