Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfritt filmjölksbröd med lingonsylt & chiafrön

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 36 st har redan röstat

Ingredienser

1 BRÖD
  • 2 dl krossat bovete
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1 dl sojamjöl
  • 1 msk psylliumfrömjöl (psyllium eller fiberhusk)
  • 1 dl linfrön
  • 2 msk chiafrön
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 dl lingonsylt
  • 3 dl filmjölk
  • 2 msk glutenfri sirap eller honung
  • ev smör och bovetemjöl till formen 1⁄2 tsk bovetemjöl, att strö över

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg en bit bakplåtspapper i en 1 1⁄2-liters brödform eller smöra och mjöla den.
  3. Skölj det krossade bovetet.
  4. Blanda alla torra ingredienser.
  5. Blanda i det krossade bovetet.
  6. Blanda i lingonsylt, filmjölk och sirap och lägg över degen i formen.
  7. Låt degen svälla i 10 minuter. Strö över bovetemjöl.
  8. Grädda brödet på nedersta falsen i cirka 50 minuter.
  9. Låt brödet vila i 5 minuter, vänd sedan upp det på galler.
3 kommentarer om "Glutenfritt filmjölksbröd med lingonsylt & chiafrön"
  • saramedh
    saramedh

    Supergott bröd! En stor nackdel bara är att det står att det ska vara glutenfritt, men det är gluten i brödsirap 🙁 en ny värld för mig då min son precis fått konstaterat celiaki… skönt att kunna lita på recepten om de ska vara gf…

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till saramedh

      Hej och stort tack för din kommentar och för att du upplyser oss om detta! Vi ändrar i receptet. Allt gott, Patricia på Mitt kök