Glutenfritt bananbröd

Foto: Frida Wismar
Ingredienser
1 bröd
- 3 dl glutenfri mjölmix (125 g)
- 1 dl mandelmjöl (45 g)
- 1 dl glutenfria havregryn (35 g)
- 1 tsk malen kanel (3 g)
- 1 tsk malen ingefära (2 g)
- 1/2 tsk malen gurkmeja (1-2 g)
- 1 tsk salt (6 g)
- 2 tsk bikarbonat (10 g)
- 1/2 dl grovt hackade hasselnötter (30 g)
- 1/2 dl grovt hackad mandel (30 g)
- 3 mogna bananer + 1 till garnering
- 2 dl filmjölk (200 g)
- 2-3 msk lönnsirap
- 3 msk hackade nötter till garnering
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
- Klä en brödform med bakplåtspapper.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke, även nötterna.
- Mosa bananerna och häll ner i mjölblandningen, tillsätt filmjölk och rör till en jämn smet.
- Fyll brödformen med smeten och garnera med 2–3 skivor banan (skivad på längden).
- Tryck till bananskivorna och ringla lite lönnsirap över. Strö över hackade nötter och grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter.
- Låt svalna helt innan du skär upp det.
- Servering: Servera gärna med smör och lönnsirap. Jag vågar knappt dela med mig av detta, men jag äter faktiskt mitt bananbröd med smör och en rejäl klick kaviar – äckelgött, som vi säger.

Du kanske även gillar
Populära recept