Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfritt bananbröd

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 19 st har redan röstat

Ingredienser

1 bröd
  • 3 dl glutenfri mjölmix (125 g)
  • 1 dl mandelmjöl (45 g)
  • 1 dl glutenfria havregryn (35 g)
  • 1 tsk malen kanel (3 g)
  • 1 tsk malen ingefära (2 g)
  • 1/2 tsk malen gurkmeja (1-2 g)
  • 1 tsk salt (6 g)
  • 2 tsk bikarbonat (10 g)
  • 1/2 dl grovt hackade hasselnötter (30 g)
  • 1/2 dl grovt hackad mandel (30 g)
  • 3 mogna bananer + 1 till garnering
  • 2 dl filmjölk (200 g)
  • 2-3 msk lönnsirap
  • 3 msk hackade nötter till garnering

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  2. Klä en brödform med bakplåtspapper.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, även nötterna.
  4. Mosa bananerna och häll ner i mjölblandningen, tillsätt filmjölk och rör till en jämn smet.
  5. Fyll brödformen med smeten och garnera med 2–3 skivor banan (skivad på längden).
  6. Tryck till bananskivorna och ringla lite lönnsirap över. Strö över hackade nötter och grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter.
  7. Låt svalna helt innan du skär upp det.
  8. Servering: Servera gärna med smör och lönnsirap. Jag vågar knappt dela med mig av detta, men jag äter faktiskt mitt bananbröd med smör och en rejäl klick kaviar – äckelgött, som vi säger.