Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfria våfflor med vit choklad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Recept på ginovåfflor. Glutenfria våfflor med kiwi, jordgubb och banan gratinerade med riven vit choklad.

Recept: Christina Asplund

Ingredienser

6 stycken
  • 2 ägg
  • 3 1/2 dl mjölk
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk fiberhusk
  • 3 dl majsstärkelse
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt

Till garnering

  • 3 kiwi
  • 2 bananer
  • 300 g jordgubbar
  • 75 g vit choklad
  • citronmeliss

Så här gör du

  1. Vispa äggen med hälften av mjölk och oljan. Blanda fiberhusk, majsstärkelse, bakpulver och salt i en skål och rör ner i äggblandningen. Tillsätt resten av mjölken under vispning tills det blir en slät smet. Värm våffeljärnet. Smörj det första gången.
  2. Bred ut cirka ¾ dl smet i järnet och grädda tills våfflan är ljusbrun. Lägg dem på galler. Rör om i smeten mellan gräddningarna.
  3. Skala kiwier och skär i skivor. Skala och skiva bananerna. Skölj jordgubbarna och snitta dem. Riv chokladen. Lägg frukt och bär på våfflorna och strö över choklad och gratinera med en brännare. Garnera med citronmeliss.