Glutenfria våfflor med vit choklad

Foto: Thomas Carlén
Ingredienser
6 stycken
- 2 ägg
- 3 1/2 dl mjölk
- 2 msk strösocker
- 2 msk rapsolja
- 1 msk fiberhusk
- 3 dl majsstärkelse
- 2 tsk bakpulver
- 1 krm salt
Till garnering
- 3 kiwi
- 2 bananer
- 300 g jordgubbar
- 75 g vit choklad
- citronmeliss
Så här gör du
- Vispa äggen med hälften av mjölk och oljan. Blanda fiberhusk, majsstärkelse, bakpulver och salt i en skål och rör ner i äggblandningen. Tillsätt resten av mjölken under vispning tills det blir en slät smet. Värm våffeljärnet. Smörj det första gången.
- Bred ut cirka ¾ dl smet i järnet och grädda tills våfflan är ljusbrun. Lägg dem på galler. Rör om i smeten mellan gräddningarna.
- Skala kiwier och skär i skivor. Skala och skiva bananerna. Skölj jordgubbarna och snitta dem. Riv chokladen. Lägg frukt och bär på våfflorna och strö över choklad och gratinera med en brännare. Garnera med citronmeliss.

Du kanske även gillar
Populära recept