Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfria våfflor – enkelt recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 49 st har redan röstat

Ingredienser

6 stycken
  • 1 3/4 dl majsstärkelse
  • 1 dl rismjöl, fullkorn
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 1/2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 msk smält smör
  • smör till gräddning

Tillbehör

  • 3 dl vispgrädde
  • 6 dl bär, gärna färska hallon, blåbär och jordgubbar
  • 3 dl hallonsylt eller jordgubbssylt
  • flytande honung

Så här gör du

  1. Blanda de torra ingredienserna i en stor skål.
  2. Vispa i mjölken, ägg och smält smör. Vispa ihop till en slät smet. Lägg plastfolie över skålen. Låt smeten svälla i kylskåpet i 20 minuter.
  3. Pensla våffeljärnet med smör och grädda våfflor.
  4. Till servering: Vispa grädden och servera till våfflorna med bär sylt och honung.