Glutenfria våfflor – enkelt recept

Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Ingredienser
6 stycken
- 1 3/4 dl majsstärkelse
- 1 dl rismjöl, fullkorn
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 1/2 dl mjölk
- 2 ägg
- 2 msk smält smör
- smör till gräddning
Tillbehör
- 3 dl vispgrädde
- 6 dl bär, gärna färska hallon, blåbär och jordgubbar
- 3 dl hallonsylt eller jordgubbssylt
- flytande honung
Så här gör du
- Blanda de torra ingredienserna i en stor skål.
- Vispa i mjölken, ägg och smält smör. Vispa ihop till en slät smet. Lägg plastfolie över skålen. Låt smeten svälla i kylskåpet i 20 minuter.
- Pensla våffeljärnet med smör och grädda våfflor.
- Till servering: Vispa grädden och servera till våfflorna med bär sylt och honung.

Du kanske även gillar
Populära recept