Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfria scones med mörk choklad

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg

Servera gärna sconesen med jordnötssmör och hallon- eller fikonmarmelad. De passar även bra att äta ljumna med lite smör och flingsalt. Mjuka dessertostar och en klick apelsinmarmelad är också gott till.

Ingredienser

12 stycken
  • 3 dl sojamjöl
  • 4 dl rismjöl
  • 1 dl pofiber
  • ½ dl psylliumfrön
  • 2 ½ tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 75 g smör
  • 5 dl rismjölk
  • 1 msk ljus sirap
  • 50 g mörk choklad, grovt hackad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en stor skål.
  3. Smält smöret. Häll upp rismjölken i en bunke och häll i smöret och sirapen.
  4. Häll i vätskan i de torra ingredienserna och rör om tills allt blandats ordentligt. Vänd i chokladen. Forma till runda bollar med lätt mjölade fingertoppar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda mitt i ugnen i 20–25 minuter. Låt bröden svalna på ett galler.