Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfria scones med fikon- & hallonmarmelad

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 portion
  • 3 dl sojamjöl
  • 4 dl rismjöl
  • 1 dl pofiber
  • 1 ⁄2 dl psylliumfrön
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 75 g smör
  • 5 dl rismjölk
  • 1 msk honung

Fikon- och hallonmarmelad

  • 8 fikon
  • 2 dl hallon
  • 1 lagerblad
  • 1 1 ⁄2 dl kokossocker eller strösocker
  • 2 –3 msk vatten

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser i en stor skål.
  2. Smält smöret och häll det i rismjölken. Låt svalna något.
  3. Blanda ner vätskan och sedan honungen i de torra ingredienserna. Rör om ordentligt.
  4. Klicka upp smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i cirka 20–25 minuter.
  5. Låt bröden svalna något på ett galler innan du serverar dem.
  6. Fikon- och hallonmarmelad: Avlägsna kvisten på fikonen och skär fikonen i små bitar. Lägg fikonbitarna, hallon och lagerbladet i en kastrull.
  7. Häll på vattnet. Låt koka ett par minuter. Rör om då och då.
  8. Tillsätt kokossockret och koka ytterligare i cirka 5 minuter.
  9. Häll upp marmeladen på burk, sätt på locket och låt kallna.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.