Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfria scones med fikon- & hallonmarmelad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Scones är ett favoritmellis som här lyfts till nya höjder med hemlagad fikon- och hallonmarmelad.

Ingredienser

1 portion
  • 3 dl sojamjöl
  • 4 dl rismjöl
  • 1 dl pofiber
  • 1 ⁄2 dl psylliumfrön
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 75 g smör
  • 5 dl rismjölk
  • 1 msk honung

Fikon- och hallonmarmelad

  • 8 fikon
  • 2 dl hallon
  • 1 lagerblad
  • 1 1 ⁄2 dl kokossocker eller strösocker
  • 2 –3 msk vatten

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser i en stor skål.
  2. Smält smöret och häll det i rismjölken. Låt svalna något.
  3. Blanda ner vätskan och sedan honungen i de torra ingredienserna. Rör om ordentligt.
  4. Klicka upp smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i cirka 20–25 minuter.
  5. Låt bröden svalna något på ett galler innan du serverar dem.
  6. Fikon- och hallonmarmelad: Avlägsna kvisten på fikonen och skär fikonen i små bitar. Lägg fikonbitarna, hallon och lagerbladet i en kastrull.
  7. Häll på vattnet. Låt koka ett par minuter. Rör om då och då.
  8. Tillsätt kokossockret och koka ytterligare i cirka 5 minuter.
  9. Häll upp marmeladen på burk, sätt på locket och låt kallna.