Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfria rödbetsbullar

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

14 bullar
  • 50 g jäst
  • 8 dl vatten
  • 2 dl mörk sirap
  • 900 g Glutenfri mjölmix med råg
  • 75 g smör
  • 3 dl rårivna rödbetor
  • 1/2 tsk torkad mynta (eller annan örtkrydda)
  • 1 tsk salt

Så här gör du

  1. Smält smöret och blanda det med vattnet och värm tills det blir fingervarmt.
  2. Rör ut jästen i lite av den fingervarma vätskan. När jästen är upplöst häller du på resten.
  3. Tillsätt salt, sirap, mynta och de rårivna rödbetorna. (man kan byta ut myntan mot annan örtkrydda. Det är t.ex. mycket gott att ha i basilika om man smaksatt med tomater istället för rödbetor, eller oregano om man har i morötter)
  4. Tillsätt den glutenfria mjölmixen, lite i taget, under tiden som degen går i blandaren. När allt mjöl är i degen, så låt blandaren gå i minst fem minuter. Degen ska vara mycket kladdig. Tillsätt inte mer mjöl, för då blir bullarna hårda och torra.
  5. Jag tar ca 2 rågade skedar med deg och lägger i muffinsformar (som jag sen ställer i en muffinsplåt). Det blir lagom stora bullar om man gör 14 st.
  6. Låt jäsa i 30 minuter.
  7. Baka i 5-8 minuter i 230 grader,
  8. Passa på att ta en bulle medan de är varma, så att smöret smälter och lägg på en god bit ost.