Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfria pitabröd

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 28 st har redan röstat

Ingredienser

10 stycken
  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten, ljummet
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk pofiber
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 6 ½ dl glutenfri mjölmix (färdigköpt eller enligt recept nedan)

Glutenfri mjölmix

  • 7 dl rismjöl
  • 5 dl bovetemjöl
  • 2 dl majsmjöl
  • 2 dl potatismjöl

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 275 grader.
  2. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten, olja, pofiber, salt och socker.
  3. Blanda i mjölet och arbeta degen ett par minuter. Lägg på plastfolie över bunken och låt jäsa i cirka 45 minuter.
  4. Dela degen i 10 bitar. Forma varje bit till en bulle. Kavla ut bullarna till runda kakor cirka 4 millimeter tunna.
  5. Värm plåtarna ett par minuter i ugnen.
  6. Lägg degen på de varma plåtarna och grädda i övre delen av ugnen i 7–8 minuter.
  7. Låt pitabröden svalna på ett galler under en bakduk.
3 kommentarer om "Glutenfria pitabröd"
  • Therese Gyoni
    Therese Gyoni

    Gjorde som receptet men min deg blev bara en sörja som inte kan bakas med?

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Therese Gyoni

      Hej, vad tråkigt att degen inte höll ihop. Att ha i lite extra mjöl kan hjälpa till att få degen fastare och göra den enklare att arbeta med.
      Mvh Mitt kök-redaktionen