Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfria Pao de Queijo – brasilianska ostbollar

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Pao de Queijo – brasilianska ostbollar. Mumsiga, lätta att laga och perfekt för dig som glutenallergiker. Mixen finns att köpa online eller i specialiserade butiker.

Ingredienser

4 portioner
  • 250 g Pao de Queijo mix
  • 1 dl Vatten
  • 25 ml Olja
  • 2 st Ägg
  • 100 g Riven ost

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Häll alla ingredienser i en bunke
  3. Bearbeta ingredienserna ordentligt, det kan bli ganska klibbigt - häll då gärna en droppe olja över händerna
  4. Rulla små bollar av mixen - ungefär 20 st
  5. Lägg ostbollarna på ett bakplåtspapper och sedan på en plåt
  6. Sätt i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills de fått en gyllenbrun färg.
  7. Låt svalna en liten stund. Avnjuts med exempelvis en kopp kaffe eller ett glas vin.