Glutenfria naan

Wolfgang Kleinschmidt
Ingredienser
6 stycken
- 1 dl mjölk, lite varmare än ljummet, cirka 40 grader
- 1 dl vatten, lite varmare än ljummet, cirka 40 grader
- 1 ägg
- 1 dl yoghurt, fet naturell
- 2 msk olivolja
- 7 ½ dl glutenfri mjölmix (färdigköpt eller enligt recept nedan)
- 1 tsk psylliumfrömjöl (fiberhusk eller psyllium)
- 1 tsk salt
- 1 msk strösocker
- ½ tsk bakpulver
- 2 tsk torr jäst
Vitlöksolja
- 3–4 vitlöksklyftor, skivade
- 1 dl olivolja
Topping
- 2 msk färsk persilja eller koriander, hackad
Glutenfri mjölmix
- 7 dl rismjöl
- 5 dl bovetemjöl
- 2 dl majsmjöl
- 2 dl potatismjöl
Så här gör du
- Naanbröd: Blanda mjölk, vatten, ägg, yoghurt och olja i en bunke.
- Blanda alla torra ingredienser i en separat skål.
- Blanda ner de torra ingredienserna i degvätskan och rör om ordentligt. Lägg plastfolie över bunken och låt jäsa i cirka 1 timme.
- Dela degen i 6 bitar och forma till runda bullar. Kavla ut tunna rektanglar. Låt jäsa 15–20 minuter.
- Sätt under tiden ugnen på 275 grader. Värm plåtarna i ugnen, lägg på deg och grädda i cirka 3–4 minuter. Lägg på galler och lägg på en bakduk.
- Vitlöksolja: Skiva vitlöken, värm oljan i en stekpanna och lägg i vitlöken tills den fått lite färg.
- Servering: Ringla vitlöksolja över bröden. Strö över hackad persilja eller koriander.

Du kanske även gillar
Populära recept