Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfria naan

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 26 st har redan röstat

Det här goda, platta indiska brödet är gott att smaksätta med olivolja, vitlök och färska kryddor. Passar fint att doppa i läckra såser och att skopa upp mustiga grytor med. Dessa bröd jäser i cirka 75 minuter.

Ingredienser

6 stycken
  • 1 dl mjölk, lite varmare än ljummet, cirka 40 grader
  • 1 dl vatten, lite varmare än ljummet, cirka 40 grader
  • 1 ägg
  • 1 dl yoghurt, fet naturell
  • 2 msk olivolja
  • 7 ½ dl glutenfri mjölmix (färdigköpt eller enligt recept nedan)
  • 1 tsk psylliumfrömjöl (fiberhusk eller psyllium)
  • 1 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 tsk torr jäst

Vitlöksolja

  • 3–4 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 dl olivolja

Topping

  • 2 msk färsk persilja eller koriander, hackad

Glutenfri mjölmix

  • 7 dl rismjöl
  • 5 dl bovetemjöl
  • 2 dl majsmjöl
  • 2 dl potatismjöl

Så här gör du

  1. Naanbröd: Blanda mjölk, vatten, ägg, yoghurt och olja i en bunke.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål.
  3. Blanda ner de torra ingredienserna i degvätskan och rör om ordentligt. Lägg plastfolie över bunken och låt jäsa i cirka 1 timme.
  4. Dela degen i 6 bitar och forma till runda bullar. Kavla ut tunna rektanglar. Låt jäsa 15–20 minuter.
  5. Sätt under tiden ugnen på 275 grader. Värm plåtarna i ugnen, lägg på deg och grädda i cirka 3–4 minuter. Lägg på galler och lägg på en bakduk.
  6. Vitlöksolja: Skiva vitlöken, värm oljan i en stekpanna och lägg i vitlöken tills den fått lite färg.
  7. Servering: Ringla vitlöksolja över bröden. Strö över hackad persilja eller koriander.