Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfria morotskakerutor

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 11 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion

Kaka

  • 2 medelstora morötter, á cirka 100 g
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 tsk malen kanel
  • 1/2 dl rapsolja

Topping

  • 250 g mascarpone
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk nypressad citronsaft

Till garnering

  • eventuellt kokoschips

Så här gör du

  1. Kaka: Klä en ugnsform som mäter cirka 21 × 25 centimeter med bakplåtspapper.
  2. Riv morötterna fint.
  3. Vispa upp ägg och socker lätt. Vispa sedan ner mandelmjöl, bakpulver och kanel. Vispa därefter ner olja och rivna morötter.
  4. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen på cirka 175 grader i cirka 45-50 minuter. Låt svalna. Kakan blir lite kladdig och kort i konsistensen eftersom den inte innehåller något vetemjöl.
  5. Topping: Vispa ihop alla ­ingredienser med elvisp. Bred toppingen på kakan och skär upp i rutor. Strö gärna över kokoschips.