Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfria mjölkchokladmuffins

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Fluffiga muffins är alltid mumsigt. Här smaksätts de med grovt hackad choklad och en smulig och smarrig havrecrunch. Gott fikabröd som dessutom går snabbt att baka!

Ingredienser

12 stycken
  • 125 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 ½ dl glutenfri mjölmix (färdigköpt eller enligt recept nedan)
  • ½ dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ dl Kesella eller grekisk yoghurt
  • 75 g mjölkchoklad, grovt hackad

Havrecrunch

  • 1 ½ dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk majsstärkelse
  • 85 g smör

Glutenfri mjölmix

  • 7 dl rismjöl
  • 5 dl bovetemjöl
  • 2 dl majsmjöl
  • 2 dl potatismjöl

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa smör och socker poröst. Vispa ner ett ägg i taget.
  3. Blanda de torra ingredienserna och vänd sedan ner bland­ningen i äggsmeten växelvis med kesellan. Fyll muffinspappers­ formar i en muffinsplåt. Har du inte någon muffinsplåt kan du köpa muffinsformar gjorda av lite grövre papper för mer stadga.
  4. Blanda ihop alla ingredienserna till havrecrunchen till en smulig deg.
  5. Hacka mjölkchokladen grovt och strö över muffinsen tillsammans med havrecrunchen.
  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 15–17 minuter. Låt svalna på galler.