Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfria kolakakor med chokladbitar

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ingredienser

10 kakor
  • 30 g kokosolja
  • 30 g smör
  • ½ dl kokossocker
  • ½ dl havregryn
  • 2/3 dl mandelmjöl
  • 1/3 dl kokosmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk vaniljpulver
  • några rutor mörk choklad

Så här gör du

  1. Använd väl rumstempererad kokosolja och smör eller värm den en kort stund i mikron för att få den lite mer mjuk och lättarbetad.
  2. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke till en kakdeg.
  3. Töm ut degen på ett bakplåtspapper och forma till en avlång rulle som du rullar in i pappret. Låt den stelna till i frysen en stund innan du skivar upp rullen och lägger de små kakorna på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 15.20 minuter. Låt svalna. Kakor, allrahelst glutenfria sådana, är ofta väldigt sköra när de är nygräddade och går lätt sönder så var försiktig med att ta i dem för tidigt.