Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfria hallongrottor med sommarsmak

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 74 st har redan röstat

Ingredienser

  • 200 g smör, kallt
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 dl strösocker
  • 7 dl potatismjöl
  • 4 msk psylliumfrömjöl (psyllium- eller fiberhusk)
  • 1 dl hallonsylt 1 tsk majsena

Så här gör du

  1. Arbeta ihop ingredienserna i en matberedare eller på en bänk.
  2. Platta ut degen, lägg den i en plastpåse och låt vila i kyl i minst 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Forma degen till en rulle, cirka 4–5 centimeter i diameter.
  5. Skär upp 1 1⁄2 centimeter tjocka skivor – såga försiktigt med en tandad kniv.
  6. Lägg degen med snittytan uppåt. Tryck ett hål i varje bit med tummen.
  7. Blanda sylt och majsena och lägg en klick i varje hål.
  8. Grädda kakorna mitt i ugnen i cirka 10 minuter