Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfria Frökex

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 11 st har redan röstat

Ingredienser

70 st
  • 2 dl 100% havregryn
  • 1 dl Pumpafrön
  • 1 dl Sesamfrön
  • 1 dl Linfrön
  • 1 dl Solroskärnor
  • 3 dl Vatten
  • 3 msk Olivolja
  • 1 dl Majsmjöl
  • 2 msk Flingsalt

Så här gör du

  1. Blanda alla ingredienser utom majsmjölet och flingsaltet i en bunke. Låt stå nån timme.
  2. Tillsätt majsmjölet och blanda ordentligt. Tryck ut den kletiga smeten på 2 plåtar med bakplåtspapper. Försök att få det så tunt det bara går. Strö över några nypor flingsalt på varje plåt.
  3. Grädda ca 20 min i 200 grader tills det börjar bli gyllenbrunt.
  4. Ta ur plåten ur ugnen och skär kexen i fyrkanter, ca 5 cm breda. Dom ska fortfarande vara lite mjuka. In i ugnen igen i ca 10 min tills dom är gyllenbruna och helt torra. Låt svalna innan dom förvaras i plåtburk!