Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfria chokladvåfflor med hallonsås

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

8 laggar
  • 50 g smör
  • 2 ½ dl majsstärkelse (majsena)
  • ½ dl kokosmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 msk kakao
  • 3 dl mjölk
  • 2 ägg
  • smör till pensling av våffeljärnet

Hallonsås

  • 250 g frysta hallon
  • 5 msk strösocker

Till servering

  • vaniljglass eller vispad grädde
  • hackade pistaschnötter
  • eventuellt färska hallon

Så här gör du

  1. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i äggen, ett i taget, och sist smöret.
  3. Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen väl med smör till första omgången, sedan behöver den knappast smörjas. Häll på knappt 1 dl smet och grädda våfflorna guldbruna.
  4. Lägg våfflorna var och en för sig på ett galler. Servera dem så nygräddade som möjligt.
  5. Hallonsås: Koka ihop hallon och socker någon minut, precis så att sockret löser sig.
  6. Servera våfflorna med glass och/eller lättvispad grädde och hallonsås. Strö över hackade pistaschnötter och eventuellt färska hallon.