Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfria chokladrutor

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

12 rutor
  • 100 g smält smör
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 1/2 dl bovetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljpulver

Så här gör du

  1. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Tillsätt smöret lite i taget.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och vänd ner i smeten.
  3. Häll smeten i en smord form som är strödd med kakao (eller ströbröd).
  4. Grädda kakan i 150 grader i 35 min. Den kommer sjunka ihop lite.
  5. Låt svalna, toppa med florsocker och skär i rutor.
4 kommentarer om "Glutenfria chokladrutor"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Jörnskaka

      Hej, nej det ska vara 2 tsk bakpulver vilket det nu står i receptet. Lycka till med bakningen! Mvh Mitt kök-redaktionen

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Kocki

      Hej och tack för din kommentar. Vad roligt att höra att du gillade detta läsar-recept. Lycka till med bakning! Mvh Mitt kök-redaktionen