Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfria chokladmuffins med stora bitar av choklad

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ibland är man bara sugen på något enkelt och gott. Då är de här kladdiga muffinsen fyllda med choklad helt perfekta, de är färdiga att mumsa på en halvtimme. Perfekt till kvällsmyset, kalaset eller buffén.

Läs också: Sju härliga anledningar till varför du ska äta choklad

Ingredienser

1 portion
  • 125 g smör, mjukt
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 1 ⁄2 dl glutenfri mjölmix
  • 1 ⁄2 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 1 ⁄2 dl naturell kvarg, till exempel kesella med 10 procents fetthalt eller grekisk yoghurt
  • 60 g mörk choklad, grovt hackad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ihop smör och socker tills det är poröst.
  3. Vispa i ett ägg i taget.
  4. Blanda mjölmixen, kakao, bakpulver och vaniljsocker.
  5. Sikta ner i smeten växelvis med kvargen, lite i taget om vartannat.
  6. Fyll smeten i muffinspappersformar i en muffinsplåt. Fördela chokladbitarna jämnt över formarna.
  7. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.