Logga in här

Glutenfria Blåbärsblondies

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ingredienser

15 portion
  • 2 pkt färdigkokta kikärtor
  • 1,2 dl osötat nötsmör (t ex. jordnötssmör el. mandelsmör)
  • 0,8 dl honung
  • 4 tsk vaniljpulver
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1/4 tsk bakpulver
  • 1/4 tsk bikarbonat
  • 50 g mörk choklad (minst 70 % kakaokalt)
  • 250 g frysta eller färska blåbär

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skölj kikärtorna ordentligt och låt rinna av. Mixa dem i en matberedare tillsammans med resten av ingredienserna, förutom blåbären och chokladen, till en slät smet.
  2. Hacka chokladen i mindre bitar och rör ner i smeten tillsammans med nästan alla blåbär. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd form (ca 1,5 cm tjocklek på kakan) och strö resten av blåbären och lite flingsalt över kakan. Grädda mitt i ugnen ca 20-30 min beroende på tjocklek på kakan och ugnens kapacitet. Låt kakan svalna innan du skär upp den i lagom stora bitar! Kakan går utmärkt att frysa!